Nieuws & inspiratie

Als specialisten in arbodienstverlening delen we graag onze kennis. We schrijven dan ook regelmatig over recente ontwikkelingen, nieuws en relevante thema’s. Naast deze artikelen en whitepapers vind je hier ook een overzicht van events die we organiseren. En hoe leuk we het ook vinden om onze kennis te delen, we laten ook graag onze klanten en medewerkers aan het woord over hoe zij het vinden om met en bij Bloeij te werken. Volg ons op LinkedIn en blijf direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en onze publicaties.

Artikel ...

(H)erken life-events

ma 19 dec '22 maandag 19 december 2022

In het eerste kwartaal van 2022 is in Nederland het hoogste ziekteverzuim ooit gemeten. Na de griep is psychische of mentale overbelasting, overspannenheid of een burn-out de grootste veroorzaker van verzuim. Life-events zijn vaak een belangrijke veroorzaker van psychische overbelasting.

Artikel ...

Hoe voer ik het goede gesprek?

vr 9 dec '22 vrijdag 9 december 2022

Veel HR-professionals vervangen de traditionele gesprekkencyclus voor “het goede gesprek”. Een gesprek wat niet gestructureerd is en losgekoppeld van een cyclus. Het belangrijkste doel van deze gesprekken? Werkplezier en...

Artikel ...

Wat is het verschil tussen curatie, preventie en amplitie?

ma 28 nov '22 maandag 28 november 2022

De afgelopen jaren stond onze maatschappij en daarmee de publieke sector, meer dan ooit onder druk. Om maar een greep te doen: COVID-19, bezuinigingen en een tekort aan leraren en zorgpersoneel.

Artikel ...

6 signalen van mentale overbelasting en hoe je ze herkent

ma 14 nov '22 maandag 14 november 2022

Verzuim in je organisatie, iedereen heeft ermee te maken en een deel van het verzuim kun je niet voorkomen, laat staan verhelpen. Dat hoeft ook niet.

Whitepaper ...

Whitepaper: Amplitie in de publieke sector

ma 24 okt '22 maandag 24 oktober 2022

Amplitie is een parapluterm voor thema’s als duurzame inzetbaarheid, bevlogenheid, vitaliteit, werknemerservaring, talentontwikkeling en werkgeluk. Het inzetten op het versterken van alle medewerkers leidt ertoe dat een organisatie meer in balans komt.