Nieuws & inspiratie

Als specialisten in arbodienstverlening delen we graag onze kennis. We schrijven dan ook regelmatig over recente ontwikkelingen, nieuws en relevante thema’s. Naast deze artikelen en whitepapers vind je hier ook een overzicht van events die we organiseren. Volg ons op LinkedIn en blijf direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Artikel ...

Wat is een “Werkfittraject” en “Naar werktraject” en wat kun je verwachten?

do 20 apr '23 donderdag 20 april 2023

Heb je een arbeidsongeschiktheidsuitkering? Een Wajong-uitkering? Of had je een tijdelijk contract en ga je uit dienst? In deze gevallen kan het UWV beslissen om je te helpen met een Werkfittraject of Naar werktraject.

Artikel ...

Drie tips om aan de slag te gaan met amplitie

do 16 feb '23 donderdag 16 februari 2023

Een cliché misschien, maar medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van je organisatie. Weet jij wat er nodig is om medewerkers gezond, gelukkig en duurzaam aan het werk te houden?

Artikel ...

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers door amplitie en preventie

do 5 jan '23 donderdag 5 januari 2023

Er zijn verschillende thema's waarmee HR-afdelingen zich bezighouden als het aankomt op duurzame inzetbaarheid. Preventie en Amplitie lijken tegenwoordig het meest gebruikt.

Artikel ...

(H)erken life-events

ma 19 dec '22 maandag 19 december 2022

In het eerste kwartaal van 2022 is in Nederland het hoogste ziekteverzuim ooit gemeten. Na de griep is psychische of mentale overbelasting, overspannenheid of een burn-out de grootste veroorzaker van verzuim. Life-events zijn vaak een belangrijke veroorzaker van psychische overbelasting.

Artikel ...

Hoe voer ik het goede gesprek?

vr 9 dec '22 vrijdag 9 december 2022

Veel HR-professionals vervangen de traditionele gesprekkencyclus voor “het goede gesprek”. Een gesprek wat niet gestructureerd is en losgekoppeld van een cyclus. Het belangrijkste doel van deze gesprekken? Werkplezier en...