Hoe gaat het vandaag met jou?

Deze vraag staat centraal in onze aanpak. Want alleen als we weten hoe het met jou gaat kunnen we samen werken aan het verbeteren van jouw gezondheid, (werk)geluk en welzijn.

Wij werken voor organisaties in het onderwijs, de overheid en de zorg, maar ook daarbuiten. Daarbij focussen we ons op de groei en bloei van medewerkers en werken we vanuit ons eigen Bloeij-model, gebaseerd op het huis van werkvermogen en het model positieve gezondheid. Je kunt op verschillende manieren te maken krijgen met ons.

Artikel

Wat is en doet een arbodienst?

De arbodienst. Een term die de meeste wel kennen... Maar lang niet iedereen weet wat een arbodienst nu precies doet. In dit artikel leggen we je het uit.

Lees het artikel

Als Arbodienst zijn wij altijd dichtbij

Jou als mens versterken, dat is ons doel. Dit doen wij op een manier zodat we verzuim kunnen voorkomen. En is verzuim onvermijdelijk, dan zorgen we er samen met jou voor dat je weer herstelt en (werk)gelukkig kunt zijn. 

Onze aanpak als arbodienst is erop gericht om jou te ondersteunen en te voorkomen dat er verzuim ontstaat, al is dat soms onvermijdelijk. Het kan zijn dat je met ons te maken krijgt voor een Bloeij-meting, een onderzoek of een gesprek over jouw inzetbaarheid. Ook hebben we verschillende adviseurs en bedrijfsartsen om jou te helpen bij vragen over jouw gezondheid en welzijn, ziekte of verzuim. Wij zijn jouw arbodienst dichtbij.

Onze vaste adviseur mens, werk en gezondheid werkt onder taakdelegatie van de bedrijfsarts. Dat betekent dat hij of zij taken overneemt van de bedrijfsarts. Hierdoor hebben de adviseur en de bedrijfsarts meer tijd voor jou. Je kunt met al jouw vragen bij onze adviseur terecht, zoals over jouw verzuim, de Wet verbetering Poortwachter of terugkeer naar jouw werkplek. We zijn dichtbij, eenvoudig bereikbaar en gericht op jouw herstel.

Mobiliteit & re-integratie

Wij ondersteunen en helpen je ook bij het vinden van werkgeluk en de juiste baan voor jou. Dit kan voorkomen in een tweede of derde spoortraject, bij vwnw- en ww-begeleiding of via een werkfit-traject.

Wij geloven dat mens en werk elkaar beter maken. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Soms ben je ziek en lukt het niet om goed te re-integreren bij je eigen organisatie. Een stap buiten de organisatie is dan een oplossing die wij samen met jou verkennen. Wij creëren een omgeving waar jij je veilig en gehoord voelt. Zo zijn wij in staat, met hulp van ons netwerk van ruim 2.000 organisaties, om jou te begeleiden naar nieuw werk(geluk) bij een andere organisatie. Je kunt met ons te maken krijgen voor een tweede of derde spoor traject.

Loopt je dienstverband af of zit je niet (meer) lekker op je plek? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van passend werk? Heb je momenteel geen werk en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? In overleg met jouw werkgever kunnen wij je helpen. Wij creëren een veilige omgeving met veel ruimte voor maatwerk. Samen verkennen en pakken we jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Als je een uitkering hebt via het UWV kun je in overleg met jouw adviseur bij het UWV kiezen voor een Werkfit-traject bij ons. Tijdens dat traject gaan we aan de slag met het ontdekken en versterken van jouw arbeidsmarktpositie. Een Werkfit-traject is altijd individueel en op maat, passend bij jouw wensen en behoeften.

Als je al wat verder bent en je bent klaar om te gaan solliciteren, dan past een Naar werk traject beter bij je. Dit bepaal je in overleg met je adviseur bij het UWV. Bij een Naar werk traject ligt de focus op het zoeken en vinden van de perfecte baan voor jou. Individueel en volledig op maat. We helpen je met netwerken, sollicitatietraining, zoeken en vinden van vacatures en zijn jouw sparringpartner voor al je vragen rondom lopende sollicitaties.

Wij helpen jou de beste versie van jezelf te zijn

Of je nu streeft naar persoonlijke groei of ondersteuning nodig hebt tijdens uitdagende levensgebeurtenissen, wij zijn er voor jou. Met onze specialisten bieden wij sessies en workshops aan over energie, voeding, slaap, werk-privé-balans en persoonlijke effectiviteit. Alles om jou te versterken, zowel op het werk als in je persoonlijke leven.

Wij geloven dat je niet ziek hoeft te zijn om beter te worden. Samen met specialisten hebben we daarom diverse workshops, trainingen en inspiratiesessies ontwikkeld. Met als doel om jou in staat te stellen de beste versie van jezelf te zijn. Samen met jouw werkgever kunnen we sessies en workshops organiseren over bijvoorbeeld energie, voeding en slaap, werk-privé-balans en persoonlijke effectiviteit. Om jou te versterken, in alles wat je doet, op je werk, of privé.

Soms heb je het niet voor het kiezen. Er gebeuren dingen in je leven die impact hebben op je mentale of fysieke gezondheid, of je dat nou wilt of niet. Wij ondersteunen je bij deze belangrijke levensgebeurtenissen. Door middel van persoonlijke gesprekken, themabijeenkomsten en workshops helpen wij je om met impactvolle momenten in je (werkende) leven om te gaan. Zo voorkomen we uitval en verzuim en bevorderen we jouw werkgeluk.

BLOEIJ-DESK

Jouw vaste adviseur van onze Bloeij-desk staat voor jou klaar om je te helpen bij ziekte, verzuim, re-integratie, life-events of een persoonlijk gesprek. 

Veelgestelde vragen

Een arbodienst ondersteunt en adviseert werkgevers en medewerkers bij ziekteverzuim en arbeidsomstandigheden. Elke werkgever in Nederland is verplicht om samen te werken met een arbodienst die helpt bij verzuimbegeleiding en preventie van verzuim.

Life events zijn positieve of negatieve levensgebeurtenissen die een impact hebben op geluk en welzijn. Sommige gebeurtenissen zijn zo heftig dat dit stress met zich meebrengt en het werk beïnvloedt. 

Een adviseur is jouw vaste en eerstelijns contactpersoon. Een professional met de juiste opleiding en ervaring. Of het nu gaat over preventie, verzuim, tweede of derde spoor trajecten of andere soorten begeleiding. 

De bedrijfsarts wordt ingezet als expert en is ten alle tijden eindverantwoordelijk voor het uitvoeren van de Arbowet. De bedrijfsarts vervult bij ons een tweede lijns rol en werkt nauw samen met de adviseurs (ook wel taakgedelegeerden). Indien nodig vinden er afspraken rechtstreeks met de bedrijfsarts plaats. Dit is afhankelijk van de situatie. 

Wij werken met een adviseur die jouw eerste vragen beantwoordt, of je nu wel of niet ziek bent. Die adviseur neemt taken van de bedrijfsarts over. Indien je toch een bedrijfsarts wilt bezoeken, overleg het even met je adviseur, dan kun je hierover samen afspraken maken.

Zeker. Dit vinden wij heel belangrijk. Onze medewerkers hebben daarin een beroepscode. Daarnaast zijn onze systemen en procedures zo ingericht dat we de privacy van medewerkers ten alle tijden kunnen waarborgen. Al onze partners en leveranciers op het gebied van software en ICT zijn ISO27001 gecertificeerd. Op deze manier borgen we je privacy én voldoen we aan alle eisen op het gebied van informatiebeveiliging.

Dit is per organisatie anders. Meestal laat je in ieder geval je leidinggevende weten dat je ziek bent. Wij zullen tussen 4 en 7 ziektedagen contact met je opnemen om te vragen hoe het met je gaat.

Nee. Dit is op vrijwillige basis (en is anoniem). We adviseren het wel. Het is namelijk een middel om te kijken hoe het met je gaat en dat is belangrijk. Want op de momenten dat het niet zo goed met je gaat, willen wij er voor je zijn om te voorkomen dat het erger wordt.