Tweede spoor

Is een medewerker na één jaar arbeidsongeschiktheid niet in staat om terug te keren naar de eigen werkplek, een aangepaste werkplek, of andere werkplek binnen de organisatie? Zijn er wel (of óók) mogelijkheden voor re-integratie in een andere functie, bij een andere werkgever? Dan zet je een tweede spoor traject in. Dat kun je vaak niet zelf. Hulp van een gespecialiseerde partij met de juiste kennis en het juiste netwerk kan je hierbij helpen.

Tweede spoor traject

Niet iedere organisatie heeft de inhoudelijke kennis, tijd, capaciteit of het juiste netwerk om een duurzame oplossing te bieden bij re-integratievraagstukken. Het is dan zinvol om re-integratiebegeleiding uit te besteden. Wij ontzorgen werkgevers volledig op het gebied van tweede spoor re-integratie. Tijdens het tweede spoortraject gaat de medewerker aan de slag met gerichte activiteiten die het inzicht en de positie op de arbeidsmarkt versterken. Ons doel is om een duurzame nieuwe werkplek te vinden die past bij de persoonlijke situatie van de medewerker, zijn of haar belastbaarheid en beperkingen.

Een tweede spoor is vaak niet makkelijk. Niet voor de werkgever, maar vooral ook niet voor de medewerker. Tijdens het traject zetten we daarom extra in op uitleg over en begeleiding bij de situatie. We geven de medewerker de ruimte voor het onderzoeken van loopbaanvragen waar dat mogelijk en nodig is.

8,6

cliënttevredenheid

1.350+

organisaties in het netwerk

500+

medewerkers begeleid

Een activerende aanpak

We focussen hierbij op de mens, de mogelijkheden en op het resultaat. Onze aanpak is pro-actief, motiverend en heeft een activerend karakter. We werken nauw samen met medewerker én werkgever en maken een concreet plan van aanpak op maat en binnen de kaders, alleen zo vinden we duurzaam werkgeluk weer terug.

  • Activerende begeleiding bij het vinden van een nieuwe passende werkplek.
  • Persoonlijke begeleiding bij inzicht in wat nog wél kan.
  • Doel- en resultaatgericht, samen met medewerker en werkgever.
  • Uitgebreid aanbod testen, e-learning en interventies en persoonlijk digitaal re-integratieplatform.
  • Conform Wet Verbetering Poortwachter en UWV-richtlijnen.

Tweede spoor begeleiding door Bloeij

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Wij zijn ervan overtuigd dat je alleen succesvol kunt zijn in het tweede spoor door te focussen op de mens, te richten op stap voor stap resultaat én door samen te werken met stakeholders in het Wet verbetering Poortwachter-traject. Wij kiezen ervoor om onze adviseurs minder mensen te laten begeleiden dan gemiddeld, waardoor zij tijd overhouden voor wat er écht toe doet; samen resultaat behalen. Wij zetten de mens centraal en kiezen vooral voor veel persoonlijke contact met de medewerker, naast rapportage-momenten. Maar daarnaast ook met de casemanager/leidinggevende van de medewerker, met de arbeidsdeskundige en met de bedrijfsarts.

Wat gebeurt er na het tweede spoor?

Mocht, om welke reden ook, geen duurzame plaatsing bereikt worden, dan stopt het traject bij het bereiken van de WIA-poort, na 104 weken arbeidsongeschiktheid. Ook dan vindt een uitgebreide evaluatie plaats. Het is mogelijk om na deze periode en bij voortdurende arbeidsongeschiktheid, een derde spoortraject te starten.

 

Sofie Jacops

Sofie Jacops

Manager mens, werk & klantrelatie
Tel. 0492 - 50 66 07

Stel mij een vraag

* verplicht veld

Ik heb een vraag of heb interesse in Tweede spoor begeleiding

Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op.

Vraag of opmerking

Gerelateerde diensten

Arbeidsdeskundig onderzoek

Bij langdurige ziekte van een medewerker komen er veel vragen op, zoals: welke taken zijn nog mogelijk en wat kan ik als werkgever doen? Een arbeidsdeskundig onderzoek geeft helderheid over de arbeidsmogelijkheden en helpt bij het opstellen van een passend re-integratieplan.

Lees meer

Derde spoor traject

Als eigenrisicodrager WGA blijf je verantwoordelijk voor de uitkering en begeleiding van medewerkers die langer dan twee jaar ziek zijn. Wij bieden maatwerk derde spoor trajecten om samen een passende werkplek te vinden die aansluit bij de wensen van jou én de medewerker.

Lees meer

WW-begeleiding

Als werkgever in overheid of onderwijs ben je verplicht eigen risicodrager voor de WW en draag je (een deel van) de uitkeringskosten. Wij ondersteunen je bij het begeleiden van ex-medewerkers naar een passende en duurzame werkplek.

Lees meer