Carlita Rossou

Bedrijfsarts

Inmiddels loop ik al een groot aantal jaren mee in de bedrijfsgezondheidszorg en heb met verschillende opdrachtgevers mogen werken. Wetten, regels en procedures veranderen, maar de mensen waarvoor en waarmee je werkt niet. Ik zie het als mijn persoonlijke uitdaging in mijn dagelijks werk om mensen en organisaties in beweging te krijgen en uit te dagen om zelf de regie te nemen. Hierbij hoort het maken van keuzes. Elke dag sta je weer voor de keuze om een afslag te nemen of om rechtdoor te gaan. Momenten van reflectie gaan hieraan vaak vooraf.

Mijn streven is om vanuit verzuimbegeleiding uiteindelijk met elkaar te kunnen opschuiven naar preventie met de nodige aandacht voor leefstijl en gezond en duurzaam inzetbaar blijven. In mijn werk staat het begrip positieve gezondheid centraal. Hierbij gaat het niet over de afwezigheid van een medische diagnose maar over de kwaliteit van leven en hoe de mens omgaat met zijn beperkingen en mogelijkheden. Zoals Loesje zegt “het meervoud van Lef is Leven.”

In een samenwerking vind ik gelijkwaardigheid én het samen streven naar een kwalitatief goed eindresultaat randvoorwaarde om mijn werk goed te kunnen doen. Hiervoor heb ik de ander nodig. De ander die samen met mij wil investeren in het bouwen aan duurzame inzetbaarheid, zowel die van mijzelf als van anderen!